1 = Modningstid
2 = Afstand i cm
3 = Jordtype og pH
4 = Egnet til privathave
NAVN
FRUGT-
TYPE
Farve
1
Anvendelse
Højde
i cm
2
6
4
NB.
Blåbær, alm.
bær
blå
juli-aug
frisk, frys. kons.
20-
40
20x
20
tørv 4,5-5,0
÷
evt. som bunddække
Blåbær, amerikansk
aug-sept
150-200
100x 150
+
sur jord
Brombær, opret
falsk bær
blåsort
frisk, kons.
150-250
150x
50
alm. 6,0-7,0
++
lettere at arbejde med end den rankende
Brombær, rankende
150-400
200x
300
espalieres
Guldbær
gul
alm. 4,5-5,0
bundplante, breder sig som ukrudt
Hassel
nød
brun
sept.-okt.
frisk
200-500
300x 150
alm. 6,0-7,5
til større haver, skal have læ
Hindbær
rød, gul
juli-aug.
100-150
+++
skal opbindes
Hyld
aug.-sept.
saft, kons. frys.
300-600
500x
evt. som læ
Jordbær
hindbær
rød
juli
30-
30x
30
alm. 5.5-7,0
Loganbær
frisk, kons. frys.
150-300
breder sig stærkt
Multebær
tørv 4.5-5.0
mosebed
Ribs
rød, gul,
hvid
Roser
hyben
aug.-okt.
kons., frys.
75-
200
alm. 6.0-7.5
evt. som hegn
Slåen
sten-frugt
okt.-nov.
kons.
100
frugten først anvendelig efter frost
Solbær
sort
frisk, frys. kons
300x
150
Stikkelsbær
grøn
juni-aug.
Tranebær
kons. frys
som bunddække i mosebed
Tyttebær
sept-okt
bunddække
Vin
blå, gul, grøn
200-1000
400
skal espalieres