Spidsløn er et almindeligt træ i danske skove og parker; den er desuden et udmærket vejtræ, men for voldsom til småhaver. Desuden breder den sig ved selvsåning og kan blive et besværligt ukrudt, især hvis frøplanterne spirer frem i hække eller tætte busketter, hvor det kan være vanskeligt eller umuligt at luge dem bort.
Spidsløn adskilles let fra den almindelige ahorn på barkens, knoppernes og bladenes udseende. Spidsløn har glat bark med lodrette furer, mens ahorn har skorpebark, der falder af i store, uregelmæssige flager. Spidsløn har røde vinterknopper, mens ahorn har grønne knopper. Spidsløn har femlappede blade med spidse lapper og rundbuede indskæringer, mens de femlappede blade hos ahorn har spidse indskæringer.
Spidsløn har en tæt, smalt kuppelformet krone. Barken er mørkegrå, hos unge træer glat, hos ældre lodret furet. De nye kviste er grønne, men bliver senere brunlige eller grå; vinterknopperne er rødlige og glatte og fyldt med hvid mælkesaft. De femlappede blade er 15 cm brede med tandede, tilspidsede lapper og afrundede, bueformede indskæringer mellem lapperne. Træet har en smuk, rent gul høstfarve. På skyggede steder danner bladene en tæt bladmosaik, idet de sidder meget tæt sammen, så de kan udnytte den størst mulige lysmængde. Blomsterne kommer frem i den første uge i maj før løvspringet; de er klart gulgrønne, en farve, som lyser langt væk, og rige på honning; de samler mange bier. De vingede frugter sidder to og to sammen i en vinkel på 160°; de er først grønne, men bliver ved modningen brune; de kan spredes over store afstande af vinden.
Spidsløn, sukkerløn og rødløn har de mest pragtfulde høstfarver, især efter en lidt tør sommer.
Vækstkrav: Spidsløn er et meget hårdført træ, som kræver let fugtig, dybmuldet jord. Især på arealer med høj grundvandstand ligger rødderne meget nær jordoverfladen. Træet tåler blæst, kulde og en del skygge.
Pleje: Spidsløn formeres ved frø og købes i planteskolerne som 2-3 års træer i højder fra 80 til 150 cm. Man skal undgå at såre rødderne ved plantningen; i saftstigningsperioden bløder både rødder, stamme og grene stærkt. Bedste plantetid er oktober-november. Beskæring og udtynding udføres i eftersommeren før løvfald, aldrig om vinteren eller foråret!
Anvendelse: Spidsløn plantes især i større haver og parker og er desuden et udmærket gadetræ, blot jorddybden er stor nok og der er tilstrækkelig fugtighed i jorden. I stedet for spidsløn bør man i småhaver plante ildløn, rødløn, sukkerløn eller sølvløn (se disse artikler og artiklen Løn), som ikke kræver så megen plads.
Sorter: Af spidsløn findes en lang række forskellige sorter; bedst kendt er 'Faassen's Black' med næsten sortrøde blade.