Logo

Sukkerrose - Conditorum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Som navnet antyder, er rosen blevet brugt til konfekture og marmelade­fremstilling, bl.a. i Provins, hvor der var tradition for, at fornemme gæster trakteredes med specialiteterne ...

Som navnet antyder, er rosen blevet brugt til konfekture og marmelade­fremstilling, bl.a. i Provins, hvor der var tradition for, at fornemme gæster trakteredes med specialiteterne. En af de ældste gallicaroser under dyrkning.

 

Afstamning: Ukendt.

 

Blomster: Halvfyldte, mættet skarla­genrøde med purpuranstrøg, når det er varmt.

Løv: Aflange, elegant skålformede blade, som gerne hænger lidt i stil med centifoliablade.

 

Vækst: Opret og så tæt, at busken med fordel kan bruges som hækplan­te.

 

Duft: Stærk, fin.

 

Sæson: Blomstrer en gang, juni-juli.

 

Tips: Udmærket til potpourrier. Be­holder både farve og duft i tørret stand.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.269 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her