Logo

Trækaktus - Pereskia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Trækaktus - Pereskia

Planten har tilknytning til den franske botaniker de Peiresc (Peirescius), og derfor ses plantens navn af og til stavet »Peireskia«. Trækaktus har et stort udbredelsesområde, fra Florida til Brasilien og Bolivia. Det er meget svært at skelne denne fra de sædvanlige bladplanter, idet vækstformen er busk- ­eller trælignende og bladene tabes i hvileperioderne; Pereskia må betragtes som en overgangsform mellem blad­planterne og kaktus og er en primitiv kaktusslægt, der kan betragtes som en slags urtype.

 

Pleje: Trækaktus kræver en humus- og næringsrig jord og skal helst stå et sted med megen varme og stor luftfugtig­hed. Under gode vækstbetingelser ud­vikles mange smukke blomster, der minder om roser.

 

Formering: Trækaktus formeres ved stiklinger, der stikkes i en luftig jord på et varmt sted med stor luftfugtighed, der kan opnås ved at dække stiklinge­kassen med plastic.

 

Arter:

Pereskia aculeata er hjemmehø­rende i tropisk Amerika. Den udvikles som en busk, hvis grene ofte er kla­trende og kan blive ca. 10 m lange, Bladene er elliptiske, 5-10 cm lange, og de små, spidse torne er gule. Blom­sterne er hvide eller rødlige med stærk duft. Sorten 'Godseffiana' dyrkes me­get som potteplante. Planten er meget velegnet som grundstamme for Zygo­cactus og dermed beslægtede planter.

 

Pereskia bleo stammer fra Colombia og Panama og er en busk, som kan blive op til 7 m i naturen. Grenene er tykke og rødlige for senere at blive grønne. Bladene er op til 20 cm lange, blom­sterne er rosafarvede.

 

Pereskia grandifolia hører hjemme i Brasilien og bliver 2-5 m høj i naturen. Grenene er tykke og tæt besat med sorte torne. Bladene er 8-13 cm lange, og blomsterne er rosafarvede.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.217 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her