Logo

Frühlingsduft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sorten har samme forældre som 'Frühlingsanfang', men minder mere om 'Joanna Hill' med sine fyldte blomster. Tiltrækkeren er ligeledes Wilhelm Kordes, 1949.

En kraftig busk med lange, buede grene med store, fyldte blomster, der er flade ved udspring. Farven er lys citrongul med lysrosa eller abrikosfarvet skær. Formen kan minde om blomsten hos en tehybrid. Duften er stærk og behagelig.

Sorten har samme forældre som 'Frühlingsanfang', men minder mere om 'Joanna Hill' med sine fyldte blomster. Tiltrækkeren er ligeledes Wilhelm Kordes, 1949.·

 

Artikel billede

Frühlingsduft

Af mange regnet for at være den bedste af Friihlingsroserne, som man plejer at kalde dem, eftersom alle har navne, der begynder med Friihling. Adskiller sig fra de andre i serien ved sine fyldte blomster.

Afstamning: 'Joanna Hill' (tehybrid) x R. pimpinellifolia 'Altaiea'.

 

Blomster: Store, fyldte, cremegule med rosa anstrøg.

Løv: Sirligt, blankt.

Højde: Mere bred end høj, og det si­ger ikke så lidt. Kan blive op mod 250 cm.

Vækst: Kraftig, bredvoksende.

Duft: Som navnet antyder, dufter rosen af forår.

Sæson: Blomstrer i juni og remonterer svagt i eftersommeren, i det mindste når den har fået nogle år på bagen.

 

Tips: Særdeles pladskrævende, men omfanget kan jo til dels holdes tilbage ved beskæring. En vis form for støtte plejer at være nødvendig, når blade og blomster tynger grenene ned.

 

De andre roser i Frühlingsserien:

'Frühlingsanfang', cremehvid, enkel (Kordes 1950);

'Frühlingsgold', gul, enkel (Kordes 1937);

'Frühlingsmorgen', karminrosa med gult centrum, enkel (Kordes 1941);

'Frühlingszauber', cerise, enkel (Kordes 1942).

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (15 stemmer)
Siden er blevet set 5.688 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her