Hareøre stammer fra Alperne, Appenninerne og Pyrenæerne, hvor den vokser på tør, kalkholdig jord. Den virker især meget dekorativ, hvor tuerne breder sig op over flade sten, som de efterhånden kan dække fuldstændig. Grundbladene er tynde, grågrønne og græslignende, blomsterne meget små og i begyndelsen gulgrønne; senere skifter de farve og bliver brunlige. De sidder i skærme for enden af 10-20 cm høje, bladbærende blomsterstængler.
Hos hareøre er de bitte små blomster først gulgrønne, senere brune.
Skærmen består af flere tætblomstrede småskærme, der sidder på forholdsvis lange stilke; hver småskærm er omgivet af en dekorativ kreds af gulgrønne højblade, som kaldes svøbet. Blomsterne udvikles midt på sommeren.
Vækstkrav: Hareøre er meget anvendelig som bunddækkeplante på et solrigt sted i stenbedet. Den foretrækker en ret tør, kalkholdig jord og formeres let ved frø eller deling.
Andre arter: Især på strandenge ved østersøen kan man finde en enårig art, smalbladet hareøre (Bupleurum tenuissimum), der dog ikke er velegnet som stenbedsplante.
Derimod kan man godt anvende klippe-hareøre (Bupleurum petraeum) som haveplante. Den findes i Alperne og ligner meget Bupleurum ranunculoides, men har bladløse blomsterstængler.