Logo

Gynura - Gynura

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gynura - Gynura

Gynura er hjemmehørende i de tropi­ske områder af Asien.

 

Gynura aurantiaca er dækket af purpurvio­lette hår, der gør planten dekorativ. Den kræver vanding hver eneste dag.

 

Pleje: Gynura kræver en lys, solrig placering, hvor bladfarven kommer godt til sin ret. Som pottejord kan bruges standardjord iblandet ler, even­tuelt enhedsjord. Temperaturen skal være høj; om vinteren må den ikke komme under 15°C om dagen og ikke under 12°C om natten. Gynura er en vandkrævende plante; får den ikke tilstrækkeligt vand, bliver stænglerne straks slappe. I vækstsæsonen, april-­oktober, tilføres regelmæssigt næring med vandingsvandet. For at få en bed­re forgrening og dermed en tættere plante kan man knibe den ved at fjerne topskuddene. Det kan være nødven­digt at potte planten om en eller to gange i løbet af året.

 

Formering: Gynura formeres ved hjælp af ca. 10 cm lange stiklinger, som man aftager ved knibningen. De ne­derste blade fjernes, og stiklingerne sættes i vand, til de har rod. Derefter pottes de 2-3 sammen for at få en fyldig plante.

 

Arter:

Gynura aurantiaca, der stam­mer fra lava, har oprette og saftige stande, men planten dyrkes p.gr. af takkede blade med purpurviolette hår. De gule blomster er samlet i blomster­stande, men planten dyrkes p.gr. af bladene. De unge planter har de køn­neste blade; blomsterne har en ubeha­gelig duft.

 

Gynura procumbens har slappe, ran­kende stængler med oval-lancetforme­de, groft tandede blade med bølget rand og violette hår. Når man fjerner blomsterne, bliver planten kønnere. Kan anvendes som hænge- og klatre­plante.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (10 stemmer)
Siden er blevet set 2.913 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her