Kastanjevin er en stedsegrøn, klatrende plante, hjemmehørende på Ny Guinea. Den har store, femfingrede blade, der som unge er gråfiltede, men som efterhånden bliver blanke på oversiden. Småbladene, der bliver indtil 20 cm lange og 10 cm brede, er savtakkede. Skuddene er filtede og forsynet med klatretråde. Planten har fået sit danske navn fra bladenes lighed med hestekastanjens blade.
Pleje: Jorden kan bestå af en spagnum-standardjord. Temperaturen bør være ca. 20°C og luftfugtigheden stor; planten overbruses regelmæssigt, og direkte sol bør undgås. I vækstperioden forår, sommer og efterår skal planten vandes regelmæssigt og tilføres næring.
Formering: Under ideelle forhold kan kastanjevin udvikles fra stikling til færdig plante på 6-8 måneder. Formeringen, hvortil bruges stængelstykker med et blad, kan foregå hele året. Som stikkesubstrat kan man bruge ren spagnum. Når temperaturen er ca. 25°C og der er sluttet luft, varer det normalt ca. 2 uger, før stiklingerne har rod. Sluttet luft, hvorved man opnår stor luftfugtighed, kan opnås ved at afdække stiklingekassen med plastic. Når stiklingen har udviklet skud, pottes den.
Beskæring: Vin skal beskæres tidligt på foråret: Trim dem ind, så de holder sig indenfor den tildelte plads, og fjern alt gammelt ved. Skær vildfarne lange slyngtråde ned til de sekundære skud eller ældre ved.
Vin må gerne/skal beskæres hårdt. Fjern de fleste af af foregående års skud, så der efterlades korte "3-knoppers-kortskud" med 20 cm's afstand langs de ældre stokkes hovedarme.
Anvendelse: Som dekorationsplante i vinterhaver, aulaer og vestibuler.