I Kina var kinesertræet et offersymbol til guderne, og det blev plantet på de fornemme familiers gravpladser. I sit hjemland bliver træet indtil 10 m højt, her i landet dog sjældent over 5-8 m. Det har en ret åben krone med langstrakte skud. Veddet er let og fyldt med marv; bladene er uligefinnede, op til 35 cm lange med 7-15 ægformede småblade. Disse er uregelmæssigt savtakkede med glat overside og hår langs undersidens nerver. De smukke blomster er rent gule, kortstilkede og samlet i store, åbne, topformede blomsterstande. Træet blomstrer i august. Frugterne er aflangt ægformede, blæreagtigt opsvulmede og omgivet af en papir lignende kapselvæg. De modner i oktober og bliver ofte hængende på træet til langt hen i december. Bladene har en pragtfuld, gul høstfarve kort før bladfald; som indtræffer meget pludseligt i løbet af oktober.
Kinesertræ er et lille prydtræ, der desværre er sjældent i Danmark.
Vækstkrav: Kinesertræ trives bedst på en veldrænet, let jord, gerne kalkholdig og i fuld sol.
Pleje: Kinesertræ formeres let ved hjælp af frø. Hvor der falder modne frø ned fra et større træ, spirer der hundreder af småplanter frem. Formering ved rodstiklinger er også mulig, men noget omstændelig. Unge planter vokser ret langsomt; man må have tålmodighed i flere år, før de udvikler sig til større planter. På frostudsatte steder bør man ikke plante kinesertræ, da især de unge planter let tager skade ved lave temperaturer. Under opvæksten kræves i øvrigt ingen særlig pleje. Udtynding er unødvendig, og afskæring af større grene frarådes.
Kinesertræ (Koelreuteria) er især velegnet i småhaver og ved havens siddeplads.
Anvendelse: Kinesertræ er et smukt træ til såvel småhaver som parker, men ret sjældent plantet i Danmark. Større eksemplarer kan beses i Københavns botaniske have, på Assistens Kirkegård i København, i apotekerhaven i Rudkøbing og i parken ved Knuthenborg.