Logo

Kirsebærkornel - Cornus mas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kirsebærkornel - Cornus mas

 

 

Hjemmehørende i Sydøsteuropa og Tyrkiet. Kan blive 10-15 m høj, men er oftest mindre og buskformet. Plantet som prydbusk, også i Danmark, hvor den er ret almindelig i haver og anlæg.

Bladene er bredt rundede og har 3-5 par nerver.

 

Blomsterne springer ud i det tidlige forår, længe før bladene. De sidder i tætte klynger, og den enkelte blomst er 0,4 cm i tværmål.

 

Den syrlige stenfrugt er ca. 2 cm lang og modner i september-­oktober; kan spises og bruges til marmelade.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (12 stemmer)
Siden er blevet set 7.581 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1182330-08-2017 04:05:50 danskeriusa
Jeg har lige hoeste min foerste portion. Jeg var i tvivl hvordan jeg skal udstene dem saa jeg lavede saftevand af dem. Fik 2 l saftevand af 8 dl baer. Kogte dem i saftkogeren. Derefter tilsatte jeg sukker og lod det koge op og skumme. Saa paa sterile flasker. Smager pragtfuld. Hvordan sylter du dem? Soedt eller surt?
650623-08-2016 09:59:52 haveABC
Se madABC.dk: Kirsebær syltetøj af sure syltebær www.madabc.dk/0/kirseb%C3%A6r-syltet%C3%B8j-af-sure-sylteb%C3%A6r
650523-08-2016 08:44:17 Lis Svane
Hej. Jeg har en kirsebær-kornel i min have og der er rigtig mange bær på i år så jeg ville gerne prøve at lave et eller andet ud af dem, men kan ikke finde nogle opskrifter. Jeg tror de skal behandles lidt anderledes end almindelige kirsebær. Det lyder fint med at sylte dem, men kender I opskriften eller kender I andre opskrifter ? Mange hilsner Lis
385306-11-2015 20:15:58 Thora fisker
Mine venner fra Adserbadjan byder mig på syltede hele kirsebærkornel til teen, begge dele sendt til dem fra deres mor i Baku. Syltet kirsebærkornel smager PRAGTFULDT, kan jeg hilse og sige. Ikke noget med marmelade, nej stenene skal suttes til sidste trevl. På de kanter er man ikke i tvivl om, at kirsebærkornel er noget af det mest helsebringende, man kan spise, fx tar den straks livet af en hvilken som helst forkølelse i optræk, maveproblemer forsvinder, og sådan er det hel vejen ! Server de syltede bær til oksekød og vildt, og ikke et øje er tørt. Gid jeg havde en have, og med sådan et træ!
385206-11-2015 20:15:56 Thora fisker
Mine venner fra Adserbadjan byder mig på syltede hele kirsebærkornel til teen, begge dele sendt til dem fra deres mor i Baku. Syltet kirsebærkornel smager PRAGTFULDT, kan jeg hilse og sige. Ikke noget med marmelade, nej stenene skal suttes til sidste trevl. På de kanter er man ikke i tvivl om, at kirsebærkornel er noget af det mest helsebringende, man kan spise, fx tar den straks livet af en hvilken som helst forkølelse i optræk, maveproblemer forsvinder, og sådan er det hel vejen ! Server de syltede bær til oksekød og vildt, og ikke et øje er tørt. Gid jeg havde en have, og med sådan et træ!

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her