Logo

Guava - Psidium guajava

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Guava - Psidium guajava

Guava er et lille træ eller en stor busk, som stammer fra Centralamerika, men nu dyrkes overalt i troperne. Guava danner et træ med kort stamme og lange, ret bløde grene med brun-rød­brun bark. Træet er stedsegrønt. De modsatstillede blade er helrandede, mørkegrønne og glatte på oversiden og grågrønne med lys filt på undersiden. Blomsterne er hvide, 3- i diame­ter og svagt duftende. Blomstringen finder sted om foråret.

Frugterne modner i august-oktober. Frugten er et bær med ret hård skal, som ved modenhed bliver lysegrøn eller grøngul; hos enkelte sorter kan skallen blive rødlig. Frugtkødet er no­get tørt, lyserødt og med mange ker­ner. Smagen er særpræget; men man lærer hurtigt at sætte pris på den. Frugtkødet indeholder 3-6 gange så meget C-vitamin som appelsiner. Frugten skæres over, og frugtkødet spises med ske. Den kan opnå en vægt på ca. , men vejer som regel 50-­60 g og anvendes meget til marmelade. Guavafrugter importeres fra Brasilien og Kenya.

 

  

Formering: Guava formeres let ved frø, som sås på undervarme, så snart frugten er spist. Stiklinger slår let rod ved stikning om foråret.

Guava bør plantes i en veldrænet jord. I sommertiden må planterne passes med vand og gødning, men om vinte­ren vandes de sparsomt. Guava bør ikke udsættes for temperaturer under ca. .

Planten kan benyttes som baljeplante, men må, hvis den flyttes på friland, anbringes på et lunt sted.

 

Guavefrugt tilbydes i flere udgaver (i Brasilien bl.a.)

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (10 stemmer)
Siden er blevet set 10.071 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her