Logo

Birkefigen - Ficus benjamina

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Birkefigen - Ficus benjamina

Birkefigen blev opdaget i Indien i det 18. årh. og blev bragt til Europa af englænderne. Den har små blanke, tilspidsede, stedsegrønne blade og no­get nedhængende grene. I stue kan den blive op til et par m høj, i vinterhave og drivhus 6-8 m.

 

Birkefigen (Ficus benjamina) er en meget taknemmelig stueplante, der ikke kræver meget lys.

 

Pasning: Birkefigen kræver temmelig megen varme, dvs. temperaturen bør ligge på ca. 17°C om vinteren. Om sommeren må den beskyttes mod di­rekte sol, men den tåler temperaturer op til 27-30°C. Der må ikke tilføres vand, mens jorden stadig er våd. Ved høj temperatur og lav luftfugtighed er det godt at oversprøjte planterne for at undgå, at bladene tørrer ud. I den lyse tid tilføres regelmæssigt næring. Om­potning sker bedst om foråret, men det er kun nødvendigt at potte om, når rødderne stikker ud af pottehullet eller væksten er gået i stå. Den bedste pottejord til birkefigen er en blanding med ret stort indhold af ler. Den trives således glimrende i almindelig enheds­jord. Meget store planter pottes ikke om; kun fornys det øverste jordlag. Birkefigen hører i øvrigt til vore mest taknemmelige stueplanter og trives i selv lysfattige rum.

 

Formering: Birkefigen formeres ved hjælp af top- eller sideskudsstiklinger. Stikningen lykkes bedst om foråret. Der stikkes i en tørvejord, hvori der er blandet meget sand. Efter stikningen dækkes med plastic, og stikkekassen

anbringes et varmt sted, fx over en radiator.

 

Skadedyr: Birkefigen angribes ofte af spindemider, der er meget vanskelige at bekæmpe, fordi spindet på undersi­den af bladene beskytter mod de kemi­ske sprøjtemidler. Angreb af spinde­mider giver ofte gule eller brune plet­ter, og bekæmpelse må forsøges ved hjælp af et insektmiddel.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (82 stemmer)
Siden er blevet set 35.542 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1170703-07-2017 17:52:59 k l petersen
har altid være meget glad for stuebirken og har en selv. og denne står nu af naturlig grundet på gulvet hvor den er i en potte som er stor den er plante i købt potte muld og dette har jeg ikke skifte ud i godt to år men trods dette ser den ud som om den har det godt ved den stadig skyder blade og røderne er i nu ikke til syne men er det så snart på tide at skifte det øverste lag når den har ståe med det så længe ?

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her