Korsknap er hjemmehørende i bl.a. Danmark, hvor man kan finde den i grøftekanter og lignende steder. Den brogetbladede sort Glechoma hederaceae 'Variegata', mølleren og hans kone, har sammen med korsknap været en meget populær hængeplante.
Bladene er modsatte, nyreformede og rundtakkede. Blomsterne er violette og fremkommer bladhjørnerne. Stænglerne er firkantede, til dels krybende, men de blomstrende skud er oprette. De ikke-blomstrende skud slår rod i hele skuddets længde.
Korsknap (Glechoma) er vildtvoksende i Danmark. Den har været en populær hængeplante.
Pleje: Forår, sommer og efterår vil korsknap og mølleren og hans kone gro, blot de regelmæssigt får tilført vand og næring. Om vinteren går væksten næsten i stå. Der tilføres vand, så jorden ikke fuldstændig udtørres, men der tilføres ingen næring. Som dyrkningssubstrat kan bruges almindelig havejord.
Formering: Korsknap formeres ved, at man stikker flere skudspidser sammen i en potte i en almindelig standardjordblanding. Når stiklingerne er begyndt at skyde godt, skæres toppen af skuddene, hvorved væksten bliver forgrenet, samtidig med at man har fået nyt stikkemateriale.
Anvendelse: I gamle dage anvendtes korsknap som lægeplante mod sygdomme i lever og milt. Nu anvendes den både som haveplante og stueplante. I haven er korsknap en fortrinlig bunddækkende plante på fugtig jord i halvskygge. I fuld sol vil bladene hurtigt gulne og falde af, hvis man ikke vander meget kraftigt. Som stueplante kan den anvendes som hængeplante i ampler, om sommeren i altankasser og i vinterhaven som bundplante mellem andre fugtighedskrævende planter. Se også artiklen Mølleren og hans kone.