Magnolia soulangiana er en hybrid (krydsning) mellem Magnolia denudata og Magnolia liliiflora.
En hybrid er afkommet af to forældre med forskellige arveanlæg. I planteverdenen kan man foruden race- og varietetshybrider også finde arts hybrider, altså afkom efter to forældre af hver sin art.
Hybriddannelse eller krydsning er et meget vigtigt instrument i alt gartnermæssigt forædlingsarbejde. Ved at krydse forældre med forskellige, men hver for sig gunstige arveanlæg kan man få afkom, hybrider, som er bedre end begge forældrene. Hvis forældreplanterne tilhører samme art, er hybriden ofte i stand til at formere sig videre ad kønnet vej; men selvom dette er tilfældet, vedligeholder man ofte bestanden ved hjælp af ukønnet formering (stiklinger eller deling). På den måde sikrer man, at den nye sort bevarer sine gunstige arveanlæg uforandrede. Man har ligefrem en speciel betegnelse for varieteter, som er opstået og vedligeholdt ved hjælp af et sådant forædlingsarbejde; de kaldes cultivarer (se denne artikel).
I Planteriget spiller artshybrider en stor rolle ved dannelsen af nye arter. Men naturlige artshybrider forsvinder som regel igen, enten fordi de ikke er i stand til at danne levedygtigt afkom, eller fordi de krydses med en af forældrearterne. Derved sløres den anden forældrearts arveanlæg i »børnebørnene« eller F2-generationen, som det nye afkom hedder i fagsproget. Nogle arter er dog hinanden så nærstående, at de atter og atter danner hybrider i naturen. For at angive, at de er hybrider og ikke arter, indsætter man et x foran deres artsnavn. Den kendteste magnolie hedder Magnolia soulangiana. Af botanikerne skrives det Magnolia x soulangiana. Planten er en hybrid mellem Magnolia denudata og Magnolia liliiflora.
Af og til indtræffer det, at en artshybrid pludselig kan formere sig selvstændigt. Det sker, når der er sket en fordobling i antallet af kromosomer, enten hos den ene af forældreplanterne eller i hybriden selv. Den nye hybrid, som har flere kromosomer end begge forældrene, kaldes polyploid. Den er arvemæssigt isoleret fra begge forældrene og kan formere sig videre uden at krydses med nogen af dem: der er dannet en helt ny art. l naturen kan en fordobling af kromosomtallet fremkaldes af bl.a. et kuldechok; i kultur bruger man stoffet colchicin til at fremkalde fordoblingen.
Se også artiklerne F1-hybrider og Kromosomer.