Rivieraklokke (Campanula isophylla 'Alba') er ligesom betlehemsstjerne en kalkelskende stueplante.
For at vokse under optimale betingelser kræver de fleste danske plantearter en surhedsgrad nær det neutrale, hvilket vil sige et reaktionstal (pHværdi) omkring 7. Kalkjord ligger over denne værdi, og sur jord under. De fleste jorder herhjemme har en pHværdi, der ligger under 7, fordi den nedbørsmængde, der trænger ned gennem jordlagene, undervejs optager forskellige syrer, som opstår under de almindelige biologiske processer i de øverste jordlag. Jordens indhold af naturligt forekommende kalk eller andre salte bliver herved neutraliseret for senere helt at blive udvasket.
For at afhjælpe dette forhold kan man tilføre jorden kalk under en eller anden form; dog må man ikke hæmningsløst gribe til kalkning uden på forhånd at få fastlagt jordens surhedsgrad ved forskellige analyser. Det er ikke uvæsentligt for planterne, om der tilføres større eller mindre mængder kalk, idet også for høje pH-værdier har skadelig virkning på plantevæksten. En analyse kan oplyse, hvor megen kalk man skal tilføre for at hæve pH-værdien til den ønskede værdi.
Jordens struktur kan ændres ved tilførsel af kalk. Mulighederne afhænger især af ler- og humuspartiklernes egenskaber samt de øjeblikkelige fugtighedsforhold i den pågældende jord. En stiv og klæg markjord kan ved kalk tilførselopnå en optimal krummestruktur og dermed et sundt luftskifte til gavn for plantevækstens rødder.
Se artiklerne Mergel og Surhedsgrad.