Lagertemperaturen ved opbevaring af frugter, løg og knolde påvirker de biologiske processer. Lave temperaturer sinker dem, og høje temperaturer fremmer dem. Disse forhold benytter man sig af ved eftermodning af frugt, ved fremskyndelse af blomsterdannelsen i blomsterløg og ved ødelæggelse af blomsteranlæg hos spiseløg. Blomsterløg kan i en kortere eller længere periode udsættes for temperaturer på 20-26°C; så bliver blomsteranlæggene hurtigere udviklet, og løgene kan drives tidligere frem i gartnerierne; sådanne »præparerede« løg kan derfor fås i blomst allerede før jul, mens de ved almindelige drivrnetoder først ville komme i blomst hen på foråret. Ved stærkt forøget varmetilførsel kan man ødelægge blomsterdanneisen hos stikløg af rødløg og skalotteløg, uden at det går ud over løgenes bladanlæg og vækstpunkter. I et par måneder opbevares disse løg ved 30-32°C, og når de udplantes på friland det følgende forår, kan man undgå, at løgene danner stokløbere, dvs. sætter blomsterstængler, og løgene kan anvendes som spiseløg.
Se også artiklen Varmtvandsbehandling.