Logo

Blærespiræa - Physocarpus opulifolius

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blærespiræa - Physocarpus opulifolius

Blærespiræa danner en busk, der som fritstående ofte bliver bredere end den bliver høj. De unge skud er hårede. Ældre grene bliver ret tykke, »sprøde« og lysegrå med afskallende bark.

Bladene er trelappede med 4-9 cm lange lapper. Lapperne er ægformede, dobbelt savtakkede. Stilken er knap så lang som bladet og har to tydelige akselblade. Sidst i oktober bliver bla­dene gullige.

Blomsterne er hvide, ofte med et rosa skær fra støvdragerne, som ogå kan få blomsterne til at synes lådne. Blom­sterne kommer i spidsen af de unge skud. Blomstringen finder sted fra sidst i maj til sidst i juni. I de afblom­strede skærme udvikler frugterne sig til oppustede, luftfyldte »blærer«, som har en rødbrun farve. Blærespiræa kan for en kortere tid tåle at stå med rødderne i vand. Til gengæld kan den dårligt tåle tørke. Den skal have fugtig jord, gerne med en deller. Blærespiræa kan tåle nogen skygge, og hvor der kan være tvivl om vandforsy­ningen, vil det måske være lønsomt at plante den i halvskygge. Busken er fuldt hårdfør her i landet.

Blærespiræa formeres let ved både frø og stiklinger.

Både i blomstringstiden og når frugter­ne er udviklet, syner blærespiræa af noget i et busket. Den er velegnet til parker og større haver. I mindre haver må man være lidt varsom og indstillet på at holde busken noget i skak. Den tåler beskæring, men har ellers ikke særlige krav til behandling.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (14 stemmer)
Siden er blevet set 10.716 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her