Der findes omkring 70 arter af krageklo, hvoraf de fleste vokser i Middelhavs-området. Her i landet har vi tre vildtvoksende arter.
Danske arter:
Strand-krageklo (Ononis spinosa) er en 30-60 cm høj halvbusk med trekoblede, lancetformede blade og brune grene, der bærer lange torne. Blomsterne, der fremkommer i juli-september, er rosenrøde eller sjældnere hvide og sidder enlige i bladhjørnerne. Hele planten, men især rødderne har en ubehagelig lugt, omtrent som en gedebuk. Man finder den på de danske »sydhavsøer« og især på Ærø. Som haveplante er den anvendelig på tør, sandet jord.
Mark-krageklo (Ononis repens) er lav og krybende, ofte med underjordiske udløbere. Stænglerne er tornede, bladene ægformede, trekoblede og hele planten stærkt behåret. Blomsterne fremkommer i juli og er rosenrøde. Anvendelig til stenbed og sommerhushave på let, tør jord. Varieteten mitis er helt uden torne.
Stinkende krageklo (Ononis arvensis) er højere, uden torne og ganske smuk; men den lugter grimt og er ikke velegnet til havebrug.
Andre arter:
Ononis fruticosa, der stammer fra Middelhavsegnene, er en udmærket lille busk til haven. Den har grågrønne. trekoblede blade og mørkrosa blomster i juli. Busken kræver en kraftig tilbageskæring om foråret.
Ononis rotundifolia fra Alperne og Sydeuropa er en ca. 50 cm høj staude med klæbrige, trekoblede, ovale blade og store, nikkende, lyserøde blomster. De fremkommer fra juni til august og udsender en krydret duft.
De to sidstnævnte arter kræver vinterdækning og veldrænet jord.