Logo

Muskat - Myristiea fragrans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Muskat - Myristiea fragrans

Muskattræet stammer fra Molukkerne, hvor det danner et ca. 10 m højt træ med en noget spinkel grenbygning. Bladene minder en del om laurbærbla­de og er som disse aromatiske og har gennemskinnelige kirtler med muskat­olie. Træet er sambo med enkønnede, hvidgrønne blomster i små klaser. Den pærestore frugt er en enrummet kapsel med et frø; kapslen åbner sig med to klapper. Det store frø har en fliget, rød frøkappe, der sælges under navnet mu­skatblomme. Det hvide frø, muskat­nødden, presses til olie eller muskat­smør, men kan også syltes helt. I mange århundreder har muskat været et eftertragtet krydderi, som var kendt i Europa allerede inden de store opda­gelsesrejser. Den gode indtægt fra han­delen blev tidligt beskyttet ved forbud mod at fjerne spiredygtigt frø fra øerne.

Muskattræet har uden for troperne kun interesse for botaniske haver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.451 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her