Klokke-kalanchoë er en helt ny blomstrende stueplante. Den er nært beslægtet med koraltop, og klokke-kalanchoë køber man også, når den er i blomst. Det er i øvrigt meget svært at få den til at blomstre igen.
Klokke-kalanchoë stammer fra Madagaskar, og det er ikke så længe siden, at man fandt på at dyrke den som stueplante, men den er en smuk fornyelse. Den tilhører samme slægt som koraltop, som man har dyrket i mange år, og klokke-kalanchoë er også en kortdagsplante. Man køber den i reglen, når den er i blomst, og det er gerne mellem februar og maj. Blomstergartneren får den i blomst ved at opbevare den ved en temperatur under 15°C. i mindst 12 uger. Samtidig må den ikke få mere end 10 timers dagslys hver dag, og for en amatør er det ikke let at gennemføre et sådant program, så man skal ikke regne med at få den i blomst igen, når den først er afblomstret. På den anden side er det en udfordring, som er værd at tage op, hvis man har lyst til at forsøge, selvom belønningen er usikker. I øvrigt er klokke-kalanchoë også en meget pæn lille plante, når den blot står med sine små, tykke, ovale blade, der sidder parvis over for hinanden på stænglerne. Blomsterne er purpurrøde, hængende klokker, der er ca. 2½ cm lange. De sidder for enden af skuddene, og i heldigste tilfælde kan planten være helt fyldt med blomster.
Råd om pasning
Vand og gødning
Man skal passe på ikke at give en klokke-kalanchoë for meget vand. Den klarer sig bedre, hvis den bliver lidt for tør, end hvis man drukner den. Det er bedst at lade jorden tørre ud mellem hver vanding. I blomstringstiden og i den følgende vækstperiode kan man vande med en svag gødningsopløsning hver anden uge.
Lys og temperatur
Klokke-kalanchoë trives ved almindelig stuetemperatur, men skal stå meget lyst.
Jord og omplantning
Hvis planten ikke kasseres efter afblomstring, kan den omplantes forår i muldrig standardjord, med sand og kompost.
Klokke-kalanchoë har purpurrøde, klokkeformede blomster i toppen af skuddene.