Logo

Elefantfod - Lophophora.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Elefantfod - Lophophora.

Denne slægt rummer kun nogle få arter, men de er velkendte, ja ligefrem be­rygtede. Lophophora willaimsii (Foto øverst) er også kendt som elefant­fodskaktus. Den indehol­der en række hallucinoge­ne alkaloider. De ameri­kanske indianere kendte denne plante og brugte den i deres religiøse cere­monier. Effekten af disse alkalodier er blevet stude­ret i detaljer af både viden­skabsmænd og amatører, som beskriver livlige, far­vestrålende hallucinatio­ner. Desværre for eksperi­mentatorerne indeholder kaktussen også brækfrem­kaldende alkaloider, så re­sultaterne af at spise kak­tussen er ofte ubehagelige. Noget tyder dog på, at planten ikke producerer så høje koncentrationer af al­kaloider, når den dyrkes, i det mindste i Europa, som i naturen. I USA og nogle få andre lande er det ulov­ligt at eje og dyrke disse planter på grund af mulig­heden for misbrug. Det er en god ide at finde ud af, hvordan de lokale love er, før man begynder at dyrke den. I Europa bliver plan­ten dyrket mange steder og forvolder normalt ingen vanskeligheder.

 

Lophophora williamsii v. caespitosa graft

 

Lophophora williamsii er en nem plante at dyrke og få til at blomstre, og nogle af for­merne er meget smukke planter. Den vokser i et ret stort område i det nordlige Mexico og det sydlige Texas. Der findes en lang række forskellige former, som alle mangler torne. De større former er længe­re om at danne klynger.

De har ofte let blålige stængler og totter af gul uld på deres areoler. De mere produktive former blomstrer ikke helt så vil­ligt. Blomsterfarven varie­rer fra en meget bleg lyse­rød til dyb rødviolet.

 

Lophophora jourdaniana

                

--

 

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (26 stemmer)
Siden er blevet set 13.410 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
100907-04-2015 10:43:48 carl
Hvad er dette for en kaktus og hvad er det som kommer på siden af den ??
101023-08-2014 14:48:31 Ullrik Lie
Da jeg 1968/69 lavede musik sammen med Ole Bernhard Saltzstein, troede Ole og undertegnede at hvis vi spiste denne kaktus, Lophophora williamsii, som har samme virkning som meskalin og LSD, ja, så troede vi at vi kunne lave musik, der lå gemt i vores underbevidsthed, og som kan trækkes op af ens sind, og få "gratis musik" fra en anden verden, men, hverken LSD, hash eller denne elefantfodkaktus, (Lophophora williamsii), kunne trække musik frem fra vores underbevidsthed, ikke andet end latterlige dæmoniske og sataniske indtryk, fordi alle der enten ryger hash, marihuana, tager LDS, eller spiser Lophophora williamsii-kaktussen, eller den lille svamp, spids nøgenhat, PSILOCYBE SEMILANCEATA, eller PSILOCYBE COPROPHILA som begge er giftige hallucinogener, kan ikke hente musik fra ens sind som jo ikke ligger dér i forvejen, ligesom med Mozarts, Beethoven og de andre store komponister som fx Chopin, der havde både sind og hele sjælen bundet i den mest vidunderlige musik. Dog kan dæmoner indgive musik i de menneskers sind som netop er påvirket af disse euforiserende stoffer. Jeg købte fx kun én elefantfodkaktus, Lophophora williamsii i 1968 i Plantehallen på Gammel Kongevej, lige ved Falkoner Allé på Frederiksberg, som i årtier ejedes af de kendte tre brødre, Ole, Jørgen og Chresten Christoffersen som alle var Jehovas Vidner, og som spurgte mig hvad jeg skulle med denne Lophophora williamsii kaktus, (de tre brødre viste jo ikke at vi spiste denne kaktus) men først skulle vi fjerne de små sorte frø som er giftige, og giver mavesmerter, men, hverken LSD, Elefantfodkaktussen, Hash'en, marihuanaen eller andre euforiserende stoffer kunne hente musik frem fra vores underbevidsthed, som ikke i forvejen lå der. Mvh. Ullrik Lie
101127-12-2013 19:33:14 kim
hvor kan man købe historisk interresante plante

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her