Logo

Kålpalme - Cordyline australis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kålpalme - Cordyline australis

Familie: Liliaceae - Liljefamilien.

 

Hjemsted: New Zealand.

 

Vækstform: Busk eller lille træ (8-9 meter i naturen) med palmelignende stamme, forgrenes efter blomstring. Får ofte en del rodskud.

 

Blade: Smalle, ligesidede, buede, noget læderagtige, af og til stribede med lysere grønt.

 

Blomster: Små, flødefarvede, duftende, samlede i ret store, topstillede, men hængende klaser. Vækststoffet gibberellin kan fremkalde blomstring.

 

Anvendelse: Solitærplante tillyse rum eller frit udplantet i vinterhave. Velegnet til kontorlandskaber.

 

Pasning: For at udvikles godt må Cordyline have meget lys - kun den allervarmeste sol bør undgås. Den vandes jævnt og gødes rigeligt. Denne art kræver ikke høj luftfugtighed, men god plads og frisk luft. Ompottes sent på foråret.

 

Jord: Enhedsjord med sphagnum eller grodan.

 

Formering: Sideskud eller rodskud - evt. stykker af stammer - sættes på undervarme om sommeren.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (19 stemmer)
Siden er blevet set 11.000 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1372316-07-2023 16:17:00 Svend Erik Larsen
Har en Kålpalme - Cordyline Australis Purpurea, som jeg har haft i 15-20 år. Stammen er nu ca 1,5 meter høj. Jeg overvintrer den i drivhus der holder min. 3°c hele vinteren. Om sommeren står den i haven i sin krukke. Promlem: De nederste, ca halvdelen, af bladene bliver brungrønne. Tidligere var de næsten alle fine rødlige. Er det ok? Eller mangler min plante noget? Svend Erik
326620-02-2013 11:07:41 paul erik pedersen
en smuk og dejlig plante, smuk mellem alt det r
grønde.
326720-02-2013 11:07:38 paul erik pedersen
en smuk og dejlig plante, smuk mellem alt det r
grønde.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her