Logo

Ræddike - Raphanus sativus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ræddike - Raphanus sativus

Ræddike blev dyrket i oldtidens Ægyp­ten, Grækenland og Romerriget. Den er C-vitaminrig og blev bl.a. anvendt mod skørbug. Planten er toårig. Knol­den er noget grov med sort, hvid eller rød overhud og hvidt eller rødligt kød. Der skelnes mellem to typer: efterårs­ræddike, der sås i juli-august og er høstmoden i september-oktober, og vinterræddike, der sås i juli og tages op om efteråret før frost. Den sidste kan gemmes ved nedlægning i fugtigt sand i en frostfri kælder.

Vækstkrav: Sandmuldet, næringsrig, ikke for tør jord.

 

Ræddike er i nær slægt med radise, men sås først i juli-august.

 

Pleje: Frøet sås med ca. 30 cm's af­stand mellem rækkerne, og planterne udtyndes til 10 cm's afstand.

 

Sorter: Efterårsræddike: "Kinesisk Ro­senrød', aflang med ret mild smag; vinterræddike: 'Rund, sort Vinter'.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.466 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her