Logo

Stabpodning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stabpodning 

Stabpodning er let at bruge ved om­podning af ældre frugttræer. Podekvi­sten (ædelriset) skal tages fra et kraf­tigt, enårigt skud og af 2--4 knoppers længde. Den nederste del skæres skævt kileformet, så at det ene snit er lidt længere end det andet. Ædelriset skal sættes ind på en gren eller et skud, som gerne må være et par mm tykkere end ædelriset. Grenen, der skal podes i, skæres først tilbage til ca. 10 cm's længde. Lidt over grenens basis skæres derefter et snit skråt oppefra ned mod grenens anden side, men aldrig mere end halvt igennem. Grenen bøjes der­på tilbage, så at skråsnittet gaber, og ædelriset skubbes forsigtigt ind med den korte snitflade nederst. Samtidig skal man sørge for, at vækstlagene rører ved hinanden på så langt et stykke som muligt. Når ædelriset er i bund, føres grenen tilbage, hvorved ædelriset kommer til at sidde i klem­me; derefter klippes grenen af ca. 1 cm over skråsnittets overkant, og alle sår­flader dækkes med podevoks.

Træet, som skal podes om, bør inden ompodningen tyndes ud, så at der kun er de grene tilbage, man ønsker at pode i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.008 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her