Navnet Pedilanthus er afledt af græsk pedilon = sko og anthos = blomst og hentyder til blomstens form. Planten er en godt meterhøj busk med kødfulde stængler, der vokser i siksak. De ubetydelige blomster er samlet i tætte, endestillede blomsterstande med røde, ca. lem lange højblade. De kødfulde blade er grønne, ca. 5 cm lange, ægformede og ender i en spids. Hele planten indeholder en giftig mælkesaft. Formen 'Variegatus', der er brogetbladet, er den almindeligst dyrkede.
Pleje: Pedilanthus kræver meget lys; men den skal dog beskyttes mod direkte sol om sommeren. Den udvikles bedst i et vestvindue. Den skal kun vandes, når jorden er ved at blive tør. Om sommeren gødes regelmæssigt. Som pottejord bruges en almindelig jordblanding, baseret på spagnum. I løbet af vækstperioden fjernes skudspidserne for at give bedre forgrening.
Formering: Det er bedst at stikke Pedilanthus om sommeren. Stiklingen skæres af med en skarp kniv, og mælkesatten, der fremkommer ved afskæringen, er giftig. Undgå at få saften i øjnene eller i sår. Der stikkes i en standardjordblanding baseret på spagnum. Stiklingerne slår hurtigt rod, når jord temperaturen holdes omkring 20°C.