Japanvin er, trods det danske navn, hjemmehørende i Sydamerika. Det er en spinkel, stedsegrøn, klatrende plante med femfingrede, blanke blade; de enkelte småblade er 2-3 cm lange og svagt tandede. De unge skud og blade er glatte og rødbrune. Planten minder om en vildvin en miniature. Den anvendes som ampel- eller espalierplante i let skyggede vinduer.
Pleje: Jorden kan være en spagnumstandardjord. For at holde planterne lave må temperaturen helst ikke komme over 16-18°C i vækstperioden, men hvis temperaturen kommer under 16°C om vinteren, kan der opstå brune, døde bladpartier. Japanvin er både vand- og næringskrævende i vækstperioden, hvor jorden aldrig må tørre helt ud. Om vinteren tilfører man mindre vand og ingen næring. Man kan knibe planterne 1-2 gange for at gøre dem mere fyldige. De lange ranker kan bindes fast til blomsterpinde.
Formering: Japanvin kan formeres året rundt. Man bruger etleddede stiklinger; men led med slyngtråde i bladhjørnerne kan ikke bruges, idet de ikke udvikler nye skud. Man stikker i en spagnumblanding, og temperaturen skal helst være 20-22°C. For at holde tilstrækkelig høj luftfugtighed dækker man stiklingerne med plastic. Normalt slår stiklingerne rod på 2-3 uger.