Kommen er en to- eller flerårig urt, der det første år udvikler en roset af 2- 3 gange fjersnitdelte, krusede, mørkegrønne blade, og andet år en stængel med hvide blomster i skærm. Delfrugterne er æg-lancetformede, aromatiske og har en ret skarp smag, som skyldes deres indhold af kommenolie, der anvendes i brændevin m.m. Frugterne anvendes ligeledes som krydderi i ost og brød.
Vækstkrav: Kommen kræver en næringsrig, veldrænet muldjord i læ og sol.
Pleje: Kommen sås 1-2 cm dybt i maj-juni. I løbet af sommeren vandes i tørre perioder og der gødes et par gange med 50 g blandings gødning pr. m², så at planterne er så kraftige, at de let overvintrer og er i stand til at blomstre og sætte frø den følgende sommer. Frøene høstes i juli og tørres omhyggeligt før opbevaring og anvendelse.
Anvendelse: Kommen kan sås i køkkenhaven eller i krydderhaven sammen med andre toårige og flerårige urter.