Kardon er nærbeslægtet med artiskok og som denne en gammel kulturplante, der tidligere blev dyrket og spist langt mere end i dag. Hos kardon spises de indre bladstilke (hjertebladene) rå eller kogt efter blegning; de smager i retning af artiskok, iblandet selleri. Planten er flerårig, men dyrkes som enårig.
Pleje: Planten kræver en næringsrig muldjord; den er ikke hårdfør og skal beskyttes mod frost; den kan dog overvintre på friland i milde vintre under et beskyttende lag af blade og granris. Frøet sås i væksthus i marts, prikles og udplantes i slutningen af maj med ca. 's afstand. Planterne vandes godt i tørre perioder, der gives salpetergødning 3-5 gange, og i september-oktober kan blegningen begynde. Visne blade fjernes fra de nu 90- høje planter, der bindes sammen med bast. I løbet af 4-6 uger er blegningen færdig, hvorefter de sprøde indre bladstilke (hjerteblade) spises. Resten af planten er uanvendelig og kasseres.