Det botaniske navn Anacardium hentyder til den hjerteformede frugt (kardia = hjerte). Acaju eller caju er i Vestindien de indfødtes navn på frugtstilken.
Cashew eller akaju danner et stort træ med en bred krone. De stedsegrønne blade er læderagtige, ret store og kan i formen minde om egeblade. Blomstringen finder sted i begyndelsen af regntiden; blomsterne sidder i tætte klaser og er let gullige med lidt rødt. De enkelte blomster er små, og på afstand ser blomsterklaserne smudsiggule ud.
Frugten er en bønneformet nød. Skallen er meget hård og indeholder stoffer, som på tungen føles brændende skarpe. Kernen er på størrelse med og af form som frøet af en jordnød og indeholder som jordnødderne megen olie. Kernerne ristes bedst med noget salt og spises som ristede jordnødder; de har en meget fin, mandelagtig smag. De ristede nødder fås af og til herhjemme. Nødderne kaldes også for »elefantlus«.
Ved modning svulmer stilken op og bliver nærmest pæreformet; den kan
blive ca. 8 cm lang og 5-6 cm bred. Stilken er meget saftig og velsmagende
både i frisk og konserveret stand, og Catasetum den forhandles af og til her i landet.
Man skal være meget forsigtig, når man spiser friske cashewstilke. Saften kan være svær at »holde styr« på, og pletter på tøjet er meget vanskelige at fjerne.
Træet kan dyrkes i varmhus hos os, men vil næppe kunne bringes i blomst.