Krydderurter kan dyrkes i skåle, kasser eller urtepotter. Her ses bl.a. løvstikke, esdragon, brøndkarse og purløg.
En krydderhave kan være mange ting: en vindueskarm, hvor 3 til flere forskellige krydderurter dyrkes; en altankasse; kummer eller potter i en lukket gård eller for den, der råder over et stykke jord, en lille afgrænset have. Det bedste sted til en krydderhave er så nær køkkenet som muligt, så at den daglige portion friske urter hurtigt kan plukkes i hele sommersæsonen. Stedet behøver ikke at være særlig stort; ofte er 1-3 planter af de flerårige urter tilstrækkeligt til at dække en families behov. Det vigtigste er de friske urter, hvis smag og aroma er langt finere end hos de tørrede, som man må ty til om vinteren.
I vindueskarmen kan der dyrkes forskellige urter i potter, f.eks. brøndkarse, karse, persille og purløg. På altanen dyrkes i kasser og potter basilikum, brøndkarse, dild, esdragon, hjertensfryd, hjulkrone, isop, kørvel, løvstikke, persille, purløg, rosmarin, salvie og timian. Den bedste mulighed for at dyrke en lang række krydderurter har man dog i en særskilt krydderhave, hvor jorden ikke behøver at være særlig næringsrig, men gerne let og varm. Stedet skal være solrigt, da de fleste urter får den fineste aroma og smag på sådanne steder.
Haven kan anlægges i stil med de gamle klosterhaver, der havde firkantede bede med gange imellem. Gangene kan belægges med brosten, klinker, fliser eller sveller, og bedene fremtræder særlig godt, når de kantes med planter som lavendel, persille, purløg eller timian. Månedsjordbær er også en smuk kantplante, og selvom den ikke er en krydderplante, egner den sig godt til at vokse her og passer fint ind i billedet.
Krydderurter kan også med fordel plantes i et bed mod en sydvendt mur. Her plantes de højerevoksende halvbuske og stauder bagtil i bedet og de enårige, lavere urter fortil. I en sydvendt forhave i felter mellem f.eks. laverevoksende roser kan krydderurter som balsam, esdragon, hjertensfryd, isop, rosmarin og salvie vokse. Anvendelsen af krydderurter i maden gik næsten helt i glemmebogen i mange år; men krydderurter bliver nu heldigvis igen brugt mere almindeligt. Anvendt med måde og i de rigtige kombinationer er de et stort plus i de fleste madretter.
Om de enkelte krydderplanter se artiklen Krydderurter.