Kardemomme er hjemmehørende i Indien og er en almindelig kulturplante i troperne, hvor man dyrker den for frøenes skyld. Krydderiet kardemomme kommer fra plantens frugter, der er rundt-trekantede kapsler med gråbrune frø, som indeholder aromatiske stoffer.
Kardemomme har et kødet, vandretliggende rhizom (rodstængel). Den kan i troperne blive op til høj; men herhjemme bliver den sjældent mere end ½ m. Bladene er glatte, aflangt ovale og forsynet med kort bladstilk; de bliver 15- lange, 4- brede og dufter krydret, når man rører ved dem. Blomsterne er samlet i stande på skælbærende stængler.
Pleje: Kardemomme er yderst let at holde som stueplante, idet den ikke stiller særlige krav. Den kan dyrkes i en almindelig standard-jordblanding med hyppig vand- og næringstilførsel om sommeren. Om vinteren vandes mindre, og der gødes slet ikke. Hvis kardemomme står i stærk sol, bliver bladene kedeligt lyse til gule. Ved lav luftfugtighed får bladene visne rande. Planten bør derfor overbruses ofte.
Formering: Formeringen sker ved deling og finder normalt sted i forbindelse med en ompotning, når planten har bredt sig og fylder den oprindelige potte helt ud.