Okra, som også kaldes Lady's Fingers, stammer fra Nordafrika og Indien, men er nu udbredt overalt i troperne og subtroperne, hvor den spiller en større og større rolle som en slags krydderi til suppe, saucer eller salater. Det botaniske slægtsnavn Abelmoschus stammer fra det arabiske hbab-elmosk = moskusfrø, efter frøenes moskuslugt. Okra er plantens navn i Sydamerika.
Okrafrugter kan anvendes i salat.
Okra er en enårig plante med ret få, men kraftige grene. Bladene er langstilkede, håndlappede og kan blive ca. 10-15 cm brede.
Blomsterne udvikles enkeltvis i bladhjørnerne. De er kortstilkede, hvide, gule, rødlige eller blålige, enkle og 2,5-3 cm i diameter. De minder meget om stokrosens blomster. Frugterne er kapsler med 5 tydelige ribber; de er grønne, svagt hårede og minder om små agurker. Frugterne ses af og til i forretninger, indført fra Indien, Østafrika eller Israel. Friske frugter kan bruges rå i salater, og de lidt mindre friske, som kan købes her og ofte er noget gummiagtige, kan bruges som krydderi i supper og saucer. Smagen hos de friske kan minde lidt om althæa-smagen fra stokroser. Ved gennemskæring af frugterne udskilles en slim, som man dog ikke skal lade sig skræmme af. Okra kendes ikke som kulturplante i Danmark.