Logo

Jordbær, indisk - Duchesnea indica

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbær, indisk - Duchesnea indica

Duchesnea er nær beslægtet med det almindelige jordbær og er opkaldt ef­ter den franske botaniker A. N. Du­chesne, der 1766 udarbejdede en mo­nografi over jordbærslægten (Fraga­ria). Som artsnavnet fortæller, stam­mer planten fra Indien; men den findes nu også forvildet i de sydvendte euro­pæiske alpedale. Den er lav og kryben­de med lange udløbere, hvorpå der dannes nye småplanter. Den er veleg­net som bunddække, men især som hængeplante i skåle på en altan eller terrasse, i en vinterhave eller fra top­pen af en mur. De grønne blade er trekoblede med savtakkede småblade. Blomsterne er smørgule og udvikles fra juni; men blomstringen kan let fortsætte langt ind i september. Plan­tens dekorative værdi skyldes især sam­spillet mellem de grønne blade, de gule blomster og de røde »bær«, der i virkeligheden er såkaldt falske frugter eller skinfrugter og består af den røde, opsvulmede frugtbund, hvorpå de små, nøddelignende frugter sidder ud­vendig. De indiske jordbær er desvær­re næsten uden smag.

 

Vækstkrav: Duchesnea foretrækker en løs, næringsrig muldjord i halvskygge og må ikke gerne mangle vand i vækst­perioden. Hvor man dyrker den på friland, bør den vinterdækkes. bedst med et luftigt materiale som grangre­ne. Alligevel vil de gamle planter i reglen dø bort om vinteren, så man må sørge for, at de nye planter, der dannes på udløberne, får »jordforbindelse« i løbet af efteråret. Indisk jordbær kan også formeres ved frø i potte eller bænk.

 

Indisk jordbær (Duchesnea indica) bærer ofte blomster og bær samtidig.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (12 stemmer)
Siden er blevet set 9.425 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her