Ledris hører hjemme i de varmt tempererede egne og er udbredt i Middelhavslandene og i Vestasien. Planten er stedsegrøn, rigt forgrenet med grågrønne skud og ganske små, skælformede, modsatte blade, der er vokset sammen til en totandet skede. De grønne grene er langleddede og minder en del om padderokkens grene. Plantens danske navn hentyder til den leddelte, risede vækst. Blomsterne er enkønnede og ubetydelige; hunblomsterne udvikler en rød, gul eller orange frugt, der er omgivet af kødfulde, farvede højblade.
Skuddene indeholder et alkaloid, efedrin, der anvendes i lægemidler, bl.a. mod astma. I Kina har midlet været fremstillet siden ældgammel tid.
Vækstkrav: Ledris kan vokse i danske haver, men kræver en lun plads i veldrænet, sandet jord og er velegnet på stenhøj.
Formering: Formeres ved stikning i væksthus eller ved deling.
Arter: Ephedra distachya kaldes undertiden toraklet ledris p.gr. af hunblomsterne, der er samlet i raklelignende stande. Planten bliver omkring 1 m høj og er vildtvoksende i Europa, dog ikke i Danmark. Ephedra fragilis ssp. campylopoda vokser i klipper og ved mure i landene omkring Middelhavet; hunbuskene er dækket med røde frugter om sommeren. Grenene er overhængende, og busken er meget tæt.