Logo

Trichocaulon - Trichocaulon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Trichocaulon - Trichocaulon

Trichocaulon stammer fra det sydlige Afrika. Planterne danner kødfulde, stærkt fortykkede, løg- til cylinderfor­mede søjler, som forgrenes fra grunden eller slet ikke forgrenes. P. gr. af de mange vortelignende udvækster har Trihocaulon en vis lighed med kak­tusslægter som Mammillaria. De ure­gelmæssigt farvede og plettede blom­ster er små. Vorterne er ofte besat med hår; heraf det botaniske navn, der er dannet af græsk thrix = hår og kaulos = stængel.

 

Pleje: Trichocaulon kan være en lidt vanskelig plante. I sit hjemland vokser den på meget solrige og tørre steder, og den skal i kultur have så meget lys og varme som muligt, men ikke ret meget vand. Om vinteren skal den slet ikke vandes, men skal stå så lyst og luftigt som muligt. Pottejorden skal være veldrænet og tilsat grus.

 

Formering: Trichocaulon formeres ved frø, der sås i en jord, der skal være mindst 20°C varm. Frøplanterne skal have godt med frisk luft for at undgå svampeangreb. Det er meget vanske­ligt at formere planten ved stiklinger.

 

Arter:

Trichocaulon clavatum er en meget variabel art med forgrenede eller ikke-forgrenede stængler, der er næsten cylinder- til omvendt ægforme­de, 10-15 cm lange og 4-6 cm tykke. »Vorterne« er fire- til sekskantede eller runde, grågrønne til gråhvide og tornløse. Blomsterne er hvidlige, gule til gulgrønne og tæt besat med røde eller brune pletter.

 

Trichocaulon pedicellatum danner grå­grønne, cylinderformede stængler, der er mangeribbede og kan blive- op til 15 cm høje; de er 2 cm tykke. » Vorter­ne«, der er forsynet med korte torne, taber senere disse. De brunrøde blom­ster er fløjlsagtigt behårede.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.241 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her