Kongevin (Cissus rhombifolia) er en nem stueplante, også i halvmørke eller kølige rum. Kongevin er hjemmehørende i Sydafrika, hvor den er en stedsegrøn, klatrende busk med tæt hårede skud og trekoblede blade, idet bladet er sammensat af tre småblade. Småbladene er rudeformede og blanke på oversiden. Når planten bliver ældre, kan der udvikles små ubetydelige blomster, der ikke har nogen betydning for plantens dyrkningsmæssige værdi.
Sorterne 'Jubilee' og 'Ellen Dania' har større blade, men langsommere vækst end arten. Tidligere kaldte botanikeren kongevin for Rhoicissus rhomboidea, men senere blev den overført til slægten Cissus. Den er således ikke nærbeslægtet med en anden klatrevin, Rhoicissus capensis (se denne artikel).
Pleje: Dyrkningssubstratet skal være porøst og bestå af f.eks. en standardspagnumblanding. Kongevin er en af de »nemme« planter, idet den ikke stiller specielle krav til lys eller temperatur. Om vinteren, når der ikke er ret meget lys, bør temperaturen ikke komme meget over 15°C og ikke under 10°C; om sommeren, når der er mere lys, må temperaturen gerne komme op på 25°C. Kongevin tåler ikke direkte sol; den bliver bleg og kedelig at se på, når den står i for stærkt lys. Det er nødvendigt at vande og gøde godt om sommeren, mens der om vinteren vandes mindre og slet ikke gødes. Man kan med fordel give planten hyppige overbrusninger. Kongevin vokser stærkt, og det kan derfor være nødvendigt at binde den op, f.eks. til tonkinstokke. Uden opbinding kan den bruges som hængeplante (ampelplante).
Formering: Kongevin kan formeres hele året ved stiklinger, såvel topstiklinger (skudspidser) som ledstiklinger (stængelstykker med et par blade). Der kan stikkes 2-3 stiklinger i en 11 cm's potte. For at holde sluttet luft og dermed høj luftfugtighed dækkes stiklingerne med plastic den første uges tid. Den bedste rodslagningstemperatur er ca. 18°C. Under gode betingelser varer det ca. 14 dage, før stiklingerne har rod, og allerede efter et par måneder kan planterne være blevet så lange, at de kan bindes op.