Ræddike blev dyrket i oldtidens Ægypten, Grækenland og Romerriget. Den er C-vitaminrig og blev bl.a. anvendt mod skørbug. Planten er toårig. Knolden er noget grov med sort, hvid eller rød overhud og hvidt eller rødligt kød. Der skelnes mellem to typer: efterårsræddike, der sås i juli-august og er høstmoden i september-oktober, og vinterræddike, der sås i juli og tages op om efteråret før frost. Den sidste kan gemmes ved nedlægning i fugtigt sand i en frostfri kælder.
Vækstkrav: Sandmuldet, næringsrig, ikke for tør jord.
Ræddike er i nær slægt med radise, men sås først i juli-august.
Pleje: Frøet sås med ca. 30 cm's afstand mellem rækkerne, og planterne udtyndes til 10 cm's afstand.
Sorter: Efterårsræddike: "Kinesisk Rosenrød', aflang med ret mild smag; vinterræddike: 'Rund, sort Vinter'.