Johannesblomstens danske navn er en oversættelse af det spanske flor de San Juan, som planten hedder i Mellemamerika, hvorfra den stammer. Det botaniske navn er til minde om Charles Bouvard, der var livlæge for Louis XIII og som 1628 blev leder af de kongelige haver i Paris. Ved krydsning mellem Bouvardia leiantha og Bouvardia longiflora er opstået en række hybrider, der som regel har modsatte, æg-elliptiske blade med hvide, røde, gule eller orange blomster. Bouvardia longiflora, brudestjerne, har lange hvide, vellugtende blomster. Den er velegnet til afskæring.
Pleje: Vækstperioden begynder i februar-marts, hvor man kniber planten og potter den om i en jord, baseret på spagnum. I starten af vækstperioden skal temperaturen være ca. 15°C, hvorefter man gradvis hæver den.
Johannesblomst skal stå så lyst som muligt, og den kræver meget vand og næring i blomstringsperioden. Efter blomstringen begrænser man vandingen, men jorden må dog ikke tørre helt ud. I vinterperioden skal der ikke tilføres næring, og temperaturen bør være 10-12°C.
Formering: Man kan tage stiklinger fra johannesblomst i perioden april-juni. Som stikkesubstrat kan man bruge en standard-spagnumblanding. Når jordtemperaturen er 18°C, varer det normalt 16-18 dage, før stiklingerne har rod. For at holde tilstrækkelig fugtighed i rodslagningsperioden dækker man stiklingerne med plastic.
Anvendelse: Stueplante i lyst vindue uden direkte sol. Også god i vinterhave og til afskæring.
Sygdomme og skadedyr: Johannesblomst angribes ofte af gråskimmel, bladlus og skjoldlus.