Skorzonerrod er en staude fra Sydeuropa med en ca. 30 cm lang pælerod, udvendig mørkebrun, indvendig hvid, kødet og med mælkesaft. Bladene er linje-lancetformede og hel randede. Planten blomstrer efter det 2. år; kurvblomsterne er gule og tungeformede.
Vækstkrav: Næringsrig, dybmuldet jord med et reaktionstal mellem 7 og 7,5.
Pleje: Frøet sås i april på blivestedet. Planterne, der først vokser langsomt, udtyndes til 15x40 cm's afstand. Planten er flerårig, og rødderne mister ikke deres næringsværdi ved blomstring eller efter overvintring; skorzonerrod dyrkes dog ofte som enårig og høstes fra oktober.
Høst: Når rødderne er ca. 30 cm lange og 3-4 cm tykke, graves de forsigtigt op; de er meget skøre og knækker let. De skrælles, inden de koges, gratineres eller spises rå; smagen er sødlig, og næringsindholdet er stort.
Sort: Bedst er 'ukrainsk Kæmpe'.
Skorzonerrod dyrkes ikke meget i moderne havebrug, skønt det er en sund og velsmagende køkkenurt.