Af bregnebladets sporer udvikles et hjerteformet blad, en forkim, med hanlige og hunlige kønsorganer. Den befrugtede ægcelle danner en ny bregneplante.
En forkim er en ganske lille plante, hvis funktion er at danne kønsorganer. Forkim dannes ved spiring af bl.a. bregne- og padderok-sporer. Mange forkim er spinkle og bladagtige; hos bregnerne er de som regel hjerteformede. Nogle forkim har kun en kort levetid, men hos ulvefodarterne udvikler de sig i 6-9 år, før de bliver kønsmodne.
På en bregneforkim dannes både hunlige og hanlige kønsorganer. De sidder på undersiden, og når denne bliver våd, frigøres de modne hanlige kønsceller på forkimens overflade. De bevæger sig ved hjælp af en mængde små svingtråde gennem vandet hen til de hunlige kønsorganer , hvor de befrugter ægcellerne. Kun en af de befrugtede ægceller på hver forkim færdigudvikles, og fra denne vokser den ny bregneplante frem.
Padderokkernes for kim danner enten hanlige eller hunlige kønsorganer; en hunlig padderok-forkim svarer derfor direkte til den såkaldte kimsæk i en frøplantes frøanlæg. Som regel taler man dog kun om forkim hos sporeplanter.
Forkim i vindueskarmen: De brune sporer fra undersiden af bregneblade sås på fugtigt filtrerpapir og dækkes med glas. Der udvikles en bladagtig forkim, hvorpå kønsceller og den færdige bregneplante dannes.