Frangipani plantes meget som prydplante i troperne, i østen især ved de buddhistiske templer, og blomsterne anvendes som offergaver. Det »danske« navn frangipani er oprindelig navnet på en jasmin-parfume, opkaldt efter dens italienske opfinder. Frangipani danner oftest en stor, bred busk med kraftige grene. Barken er først rødbrun, men bliver senere grålig. Den er tyk og ret blød og indeholder en hvid mælkesaft, som menes at være giftig. De spredt siddende blade er kortstilkede, mørkegrønne, blanke og helrandede. De kan blive indtil ca. 40 cm lange og 10-12 cm brede, naturligvis dog kun i troperne.
Blomsterne sidder i store kvaste. Kronrøret kan blive ca. 5 cm langt og den enkelte blomst 2-3 cm i diameter. Gul er den almindeligste farve, men der findes planter med hvide eller røde blomster. Blomsterne har en behagelig duft; et udtræk af dem anvendes som smagsstof til kager af Sydens sukkerbagere.
Frugterne er lange, hårde bælge. Frangipani formeres let ved både frø og stiklinger.
Pleje: Her i landet kan planten dyrkes i hus eller som baljeplante, men den tåler ikke frost. I vintertiden skal den holdes tørt.
Frangipani plantes ofte som prydtræ ved huse i Afrika.