Slyngroser bør beskæres efter blomstring.
Slyngroser sætter nye skud fra grunden i stedet for at blive højere og højere. Det giver dem en lavere og mere udbredt vækstform. De blomstrer en enkelt gang - midt på eller sent på sommeren - og de har normalt store stande med små blomster. Da de blomstrer på skud fra forrige år, beskæres så snart blomstringen er slut.
Slyngplanter er ikke svære at beskære. Gamle skud, som har blomstret, skæres tilbage til et sted, hvor der er et nyt skud klar til at erstatte det. Meget gamle, døende eller syge skud fjernes fuldstændigt.
A. Beskær efter blomstring - sent på sommeren er normalt et godt tidspunkt. Gamle, tætte planter kan være mere besværlige at have med at gøre end yngre planter. men alle slyngplanter er lette at beskære, hvis man går metodisk til værks.
B. Først fjernes alle døde eller syge skud, eller skud som er meget svage og tynde.
Unge kraftige skud får lov at være i fred.
BAR FOR NEDEN?
Somme tider kan sorterne være utilbøjelige til at sætte nye skud fra grunden. Hvis det er tilfældet, skæres de gamle skud tilbage til nye skud højere oppe på planten.
C. Gamle, afblomstrede skud fjernes, men kun hvis der er nye skud, som kan erstatte dem. Hos en godt etableret slyngplante forsøger man at afbalancere de skud, som fjernes med dem, som kan erstatte dem. Det kan variere fra plante til plante og fra år til år. På gamle skud, som har blomstret, afkortes sideskuddene til to eller tre blade.
D. De nye skud bindes til støtten. Hvor det er muligt bindes løst til vandrette snore eller spalierer.