Logo

Nattens dronning - Selenicereus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nattens dronning - Selenicereus

Selenicereus er hjemmehørende i tro­pisk Amerika. Planterne klatrer i træer og kan blive mange meter lange; de er epifytter og holder af fugtig varme, som er lettere at opnå i vinterhave og væksthus end i stuen. I almindelighed dyrkes krydsninger mellem forskellige Selenicereus-arter, og der findes også krydsninger med andre planteslægter som Heliocereus. Herved er opstået sorter med røde blomster i Krydsnin­gerne er kraftigere end forældrearter­ne og egnet til dyrkning i stue.

 

Blomsterne hos nattens dronning (Selenicereus grandiflorus) springer ud om natten og holder kun få timer.

Pleje: Planterne kræver varme og fug­tige omgivelser; dyrkningssubstratet skal være næringsrigt og kan bestå af en spagnum-standard blanding. Om vinteren holdes planten forholdsvis tørt, og der tilføres ikke næring, mens der om sommeren regelmæssigt skal tilføres både vand og næring. Planten skal beskyttes mod direkte sol.

 

Formering: Formeringen sker ved 10- 15 cm lange stængelstykker, der stik­kes i en standard-torveblanding.

 

Arter:

Nattens dronning (Selenicereus grandiflorus) er hjemmehørende på Cuba. Stænglerne er 5-8-ribbede og ca. 2,5 cm tykke. De hvide blomster, der er vanilleduftende, er omgivet af gulbrune bægerblade. De springer ud om natten og holder kun få timer; de er 18-30 cm og fremkommer i juni-­juli.

 

Nattens prinsesse (Selenicereus pteran­thus) er hjemmehørende i Mexico. Stænglerne er tykkere end hos nattens dronning og har 4-6 ret utydelige rib­ber og uldede områder. Blomsterne er lidt større end hos nattens dronning, men uden duft.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (53 stemmer)
Siden er blevet set 21.016 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
649118-08-2016 05:31:03 Jette Elm Pedersen
Hvilket insikt bestøver Nattens Dronning? Jeg har ikke kunne finde noget om det på nettet. Hilsen Jegte
171129-04-2014 12:34:31 Diana Møller
Hej. Jeg har en plante altså Nattens Dronning som er mere end 35 år gammel og den hentet hjem af afdøde kunstmaler John Have fra Odense på en af hans udlandsrejser. Planten har blomstret nogle få gange og der er nye skud hvert år. Jeg sælger gerne nogle stykker af disse skud hvis man kontakter mig for eksempel på facebook. Jeg er fra Odense og man kan ringe til mig på 20618516. Hilsen Diana Møller.
171224-11-2013 17:16:05 Jørgen Galting
Hej. Er der nogen er er villig til at sælge mig en stikling af den rigtige Nattens Dronning, og måske sende den til mig? Mvh. Jørgen.
171325-07-2013 23:43:03 Rikke
Hej. Vil bare lige sige at vi har fået en nattens prinsesse og den dufter helt vanvittigt når den er i blomst, og den har ingen torne, kun første gang den var i blomst den ingen duft havde. Bare en lille Info:)

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her