Logo

Cleistocactus - Cleistocactus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cleistocactus - Cleistocactus

Navnet Cleistocactus kommer af det græske ord kleistos, lukket, der henty­der til at, blomsterne knap nok åbnes. Planterne er hjemmehørende i Sydamerika. Det er søjlekaktus med rigt forgrenede, slanke stammer, som kry­ber hen over jordoverfladen eller hæn­ger over klippevægge.

Blomsterne er orange til røde, ofte S-formede.

 

Den hvidtornede Cleistocactus strausii har op til 9 cm lange blomster.

 

Cleistocactus bærer mange orangerøde blomster, som hver kun holder få dage.

 

Arter:

Cleistocactus baumannii bliver op til 2 m lang med 2-3,5 cm tykke stængler. I begyndelsen gror den ret opad, men senere bliver den krybende. Den har gulbrune torne. Blomsterne er orangerøde og 6-7 cm lange.

 op til 2 meter lange

 

Cleistocactus smaragdiflorus har indtil 2 m lange, oprette skud. De rørforme­de blomster er skarlagenrøde med smaragdgrønne spidser.

 

Cleistocactus strausii danner op til 3 m høje og 3-6 cm tykke søjler, som er forsynet med hvide torne. Blomsterne er op til 9 cm lange.

 

Cleistocactus wendlandiorum er slank og har gullige torne. De gulrøde blom­ster fremkommer allerede, når planten kun er 20-30 cm høj.

 

Pleje: Om sommeren holdes høj luftfugtighed, og der gives meget vand og  næring. Om vinteren holdes planterne tørt, men fuldstændig udtørring skal undgås. Temperaturen må ikke kom­me under 10°C. Som dyrkningssubstrat anvendes en kraftig, færdigblandet jordblanding.

 

Formering: Stikning sker ved hjælp af stiklinger, som efter skæringen har ligget nogle dage til tørring. Der stik­kes i en grov tørvejord. Såning sker bedst i februar i en let og porøs jord. Temperaturen holdes på 20-22°C. Un­der spiringen må frøet ikke tørre ud.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (8 stemmer)
Siden er blevet set 5.490 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her