Acanthifolia er sammensat af græsk akantha = torn og latin folium = blad; Acanthifolia kan derfor betyde »tornbladet«, men også »med blade som akantus«. Sølvtidsel stammer fra Balkan, Alperne og Pyrenæerne. Den har en roset af lange, stikkende, grønne blade, der på undersiden er sølvgråt behårede. De bleggule blomster sidder midt i rosetten i en kurv, som kan være 10-15 cm i diameter. Kurven er omgivet af mange kredse af svøbblade. hvoraf de inderste er pergamentagtige og sølvglinsende; de yderste kredse af svøbbladene er korte, grønlige og stikkende. I Sydeuropa dyrker og tørrer man blomsterne, der kan anvendes som evighedsblomster.
Vækstkrav: Sølvtidsel skal have en tør og veldrænet, kalkholdig jord i fuld sol, men trives bedst, hvis den gødes et par gange i løbet af sommeren.
Formering: Sølvtidsel dør ofte bort efter afblomstringen, men sætter i reglen rigelig med frø, som kan sås i bænk eller potte umiddelbart efter indhøstningen. Småplanterne bør vinterdækkes og udplantes på voksestedet om foråret. Større planter er vanskelige at omplante, da roden går dybt og er meget lidt forgrenet.