Logo

Løn, stribet - Acer rufinerve

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Løn, stribet - Acer rufinerve

Stribet løn har især som ung plante grøn bark med elegante, lodrette, grå­lighvide striber; senere bliver barken ru og grå.

De unge skud er dækket af en blålig eller lilla dug; senere bliver de mat­grønne med hvide striber. Knopperne er klart blågrå. Bladene er trelappede og 10 cm lange; oversiden er mat blågrøn, undersiden blegere og har i begyndelsen rustbrun behåring ved nervevinklerne. Stilken er lyserød. Om efteråret antager hele planten smukke orange og røde høstfarver. Den blom­strer i maj måned med gulgrønne blomster i oprette klaser.

 

Artikel billede

Nærbillede af nyudsprungne blade på rodskud af rød løn (Acer rubrum).

 

Vækstkrav: Træet stammer fra Japan og' er meget plantet i engelske haver og parker; herhjemme har man ikke haft så stor succes med træet, hvis unge skud er tilbøjelige til at visne ned, og hele træet har desuden en kort levetid; men den smukke bark lokker mange til at købe og plante det. Så må man sørge for en veldrænet og næringsrig muld­jord i læ for de fremherskende vinde. Anvendelse: Et spændende træ at prø­ve i småhaver, også hvor der kun er lidt plads til rådighed. Som solitærtræ i en atrium have er stribet løn værd at prøve.

 

Lignende arter: Samme barktype som hos stribet løn finder man hos bl.a. følgende arter:

Acer capillipes med grøn bark med klart hvide striber;

Acer davidii med olivengrøn bark med bre­de, blåhvide striber;

Acer pensylvanicum med grågrøn bark med hvide striber (den har desværre kun kort levetid); og

Acer tataricum med brun bark og lysere striber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.601 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
121102-06-2013 16:41:42 Preben
Vi har haft 2 acer pensylvaticum. uvidst af hvilken grund døde det ene - ca 10 år gl.. Jeg har mistanke til skovmusene, som siden har ødelagt en ret stor Dulong røn samt en stort og flot Catalpa bignoides. Vi har fåët en amarikansk varitet Acer tegmentosum med samme slangebark som pensylvanicum. Det er kønne og specielle træer, som jeg tror passer bedst i en lidt større have. Specielt A. pensylvanicum bliver højt og bredt med kraftige sidegrene - men flotte. Vores A. tegmentosum vokser vedvarende i højden - nu 6-7 m. med endnu kun 1 sidegren. Der er vist et stort potensiale i dette træ. Mvh Preben
121230-05-2013 10:50:50 Kirsten
Hej Jeg overvejer at plante en acer pensylvanicum i min have, men du skriver at det kun har kort levetid....hvor lang tid er det? Venlig hilsen Kirsten

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her