Logo

Bjørnegræs - Festuca scoparia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

er vort mest al­mindelige prydgræs, stammer fra Pyre­næerne. Det vokser i stive, stedsegrøn­ne tuer ....

Bjørnegræs, der nok er vort mest al­mindelige prydgræs, stammer fra Pyre­næerne. Det vokser i stive, stedsegrøn­ne tuer, der i reglen bliver omkring 15 cm høje. Det latinske Festuca betyder egentlig bare »græsstrå«. Navnet »bjørnegræs« kommer af, at det latin­ske navn for denne plante tidligere var Festuca crinum-ursi (ursus = bjørn), og under dette navn kan vi undertiden endnu finde den i planteskolekatalo­gerne. Blomsterstænglerne fremkom­mer midt om sommeren, og de bliver 15-30 cm høje. De ender i en nikkende top af små aks. Bjørnegræssets blade er tætsiddende og meget fine, næsten trådformede. Tuerne breder sig i reg­len meget villigt til en tæt pels og kan derfor hurtigt dække en stor flade. Undertiden går de dog ud i midten, og så er omplantning om foråret det ene­ste middel. De fleste bjørnegræs bør omplantes hvert tredje år. En enkelt større tue kan let deles op i en mængde små planter, der hurtigt vokser til, forudsat at der følger en smule rod med hver enkelt af planterne.

 

Artikel billede

Bjørnegræs er særdeles velegnet mellem sten.

 

Vækstkrav: Bjørnegræsset foretrækker en let havejord, men det er absolut ikke vanskeligt. Det trives også lige godt i fuld sol og let skygge, og i vort klima vil det praktisk talt aldrig kom­me til at lide af vandmangel, ligesom det heller ikke er meget næringskræ­vende. Se også Blåsvingel.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (20 stemmer)
Siden er blevet set 19.236 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
515724-04-2016 13:35:51 Dorte
Min oplevelse med bjørnegræs er ret træls. Jeg købte for 5-10 år siden en bjørnegræs som prydplante, og nu kommer den overalt. I græsplænen i staudebedet, mellem fliserne - overalt. Og den er meget svær at fjerne. Rødderne klamrer sig fast til jorden og de er meget svære at få med op, når jeg vil luge den væk. Det bliver der ikke nævnt noget om i artiklen her. Hvordan kan det være? Nogen der har et godt råd, der ikke indbefatter gift?

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her