Stabpodning er let at bruge ved ompodning af ældre frugttræer. Podekvisten (ædelriset) skal tages fra et kraftigt, enårigt skud og af 2--4 knoppers længde. Den nederste del skæres skævt kileformet, så at det ene snit er lidt længere end det andet. Ædelriset skal sættes ind på en gren eller et skud, som gerne må være et par mm tykkere end ædelriset. Grenen, der skal podes i, skæres først tilbage til ca. 10 cm's længde. Lidt over grenens basis skæres derefter et snit skråt oppefra ned mod grenens anden side, men aldrig mere end halvt igennem. Grenen bøjes derpå tilbage, så at skråsnittet gaber, og ædelriset skubbes forsigtigt ind med den korte snitflade nederst. Samtidig skal man sørge for, at vækstlagene rører ved hinanden på så langt et stykke som muligt. Når ædelriset er i bund, føres grenen tilbage, hvorved ædelriset kommer til at sidde i klemme; derefter klippes grenen af ca. 1 cm over skråsnittets overkant, og alle sårflader dækkes med podevoks.
Træet, som skal podes om, bør inden ompodningen tyndes ud, så at der kun er de grene tilbage, man ønsker at pode i.