Logo

Hamppalme - Trachycarpus fortunei

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hamppalme - Trachycarpus fortunei

Formering:8-10 m høje halmpalmer ved en sø i Burma. Hamppalmen hører hjemme i det syd­østlige Asien fra Burma til det sydøstli­ge Kina, hvor den danner et indtil 10m højt, ugrenet træ. Stammen er dækket af fibre og gamle bladskeder; fibrene anvendes bl. a. til fletning af tovværk. Bladene sidder i en dusk i palmens top. Bladstilkene er 50-80 cm lange, furede og tandede i siderne; bladpladerne er halvrunde med 20-30 flige, som kan blive 40-50 cm lange. Blomsterstande­ne er klaser, som kommer fra blad­hjørnerne; farven er gullig eller gulbrun. Blomstring vil være en sjælden­hed her i landet.

 

 

Pleje: Hamppalmen bliver ret kraftig og egner sig bedst som baljeplante i kontorlandskaber, aulaer og andre ste­der med god plads. Den kan tåle at stå udendørs på et lunt sted fra begyndel­sen af juni til slutningen af august, men temperaturen må ikke komme under 4°C. Om vinteren bør den stå lyst og ikke udsættes for lavere temperaturer end ca. 12°C. I den mørke tid vandes den sparsomt. I sommerhalvåret bør planten gødes kraftigt med Nitrophos­ka eller en anden blandingsgødning. Hvert år gives en »topdressing« med grusblandet enhedsjord, og hvert tredje år skal palmen ompotte s til en større plante beholder, altid med et godt dræn i bunden.

 

Halmpalmens blomsterstand er et sjældent syn i vore drivhuse.

 

Formering: Formeringen sker ved im­porteret frø, som straks efter ankomst­en lægges i 30-35°C varmt vand i 2 døgn. Derefter sås frøet i en blanding af sand og spagnum ved ca. 22°C. Under spiringen skal jorden holdes varm og fugtig. Så snart småplanterne begynder at vokse til, bør de plantes om i baljer med ret kraftig jord, f.eks. enhedsjord tilsat bladjord.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (28 stemmer)
Siden er blevet set 4.429 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1295528-05-2020 12:23:03 Jan
Der skrives i artiklen om hørpalmen Trachypus-fortunei at blomsterstand, er sjældent at se i drivhuset på denne palme. Så vil jeg bare sige at mit drivhus er meget stort. Min ene palme blomstrer lige nu på friland ( står plantet i min have )

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her