Formering:8-10 m høje halmpalmer ved en sø i Burma. Hamppalmen hører hjemme i det sydøstlige Asien fra Burma til det sydøstlige Kina, hvor den danner et indtil 10m højt, ugrenet træ. Stammen er dækket af fibre og gamle bladskeder; fibrene anvendes bl. a. til fletning af tovværk. Bladene sidder i en dusk i palmens top. Bladstilkene er 50-80 cm lange, furede og tandede i siderne; bladpladerne er halvrunde med 20-30 flige, som kan blive 40-50 cm lange. Blomsterstandene er klaser, som kommer fra bladhjørnerne; farven er gullig eller gulbrun. Blomstring vil være en sjældenhed her i landet.
Pleje: Hamppalmen bliver ret kraftig og egner sig bedst som baljeplante i kontorlandskaber, aulaer og andre steder med god plads. Den kan tåle at stå udendørs på et lunt sted fra begyndelsen af juni til slutningen af august, men temperaturen må ikke komme under 4°C. Om vinteren bør den stå lyst og ikke udsættes for lavere temperaturer end ca. 12°C. I den mørke tid vandes den sparsomt. I sommerhalvåret bør planten gødes kraftigt med Nitrophoska eller en anden blandingsgødning. Hvert år gives en »topdressing« med grusblandet enhedsjord, og hvert tredje år skal palmen ompotte s til en større plante beholder, altid med et godt dræn i bunden.
Halmpalmens blomsterstand er et sjældent syn i vore drivhuse.
Formering: Formeringen sker ved importeret frø, som straks efter ankomsten lægges i 30-35°C varmt vand i 2 døgn. Derefter sås frøet i en blanding af sand og spagnum ved ca. 22°C. Under spiringen skal jorden holdes varm og fugtig. Så snart småplanterne begynder at vokse til, bør de plantes om i baljer med ret kraftig jord, f.eks. enhedsjord tilsat bladjord.