Det danske navn hentyder til plantens hurtige vækst og til bladenes form, der minder om vedbendbladets. Selve arten har indtil 1,5 m lange stængler, der er glatte og bærer langstilkede, friskgrønne, 3-7-lappede blade. Den blomstrer meget sjældent her i landet, men i sit hjemland Sydafrika udvikler den hvert år gule kurvblomster, der er samlet i tætte stande yderst på stænglerne.
Ved stuekultur udvikles kun sjældent de gule blomster hos jernbanevedbend.
Vækstkrav: Overvintres i hus og vokser bedst i en almindelig velgødet jord, f.eks. enhedsjord.
Pleje: Formeres let ved stiklinger, der i løbet af 6-8 dage slår rod og i løbet af 6-8 uger udvikler gode planter. Fra marts til oktober skal planten have rigelig vand og gødning, men om vinteren kun lidt vand og slet ingen gødning. Den skæres tilbage i februar samtidig med en eventuel omplantning.
Anvendelse: Som potteplante. i et nordvindue eller på en anden skygget plads. Om sommeren til udplantning i altankasser, kummer og på varme steder i haven som bunddækning.
Sorter: I 1930rne dukkede en kompakt type af planten op, og denne dyrkes nu mest; sorten kaldes 'Compacta'. Den har kraftige, ret korte stængelled med mange blade.
Skadedyr: Angribes ofte af bladlus.